Våren är snart här – Dags att tänka på takunderhåll

Takläggare som utfört takläggning i Stockholm

Takläggning – Ditt tak behöver kontinuerligt takunderhåll

Vinter & vår tar fram enastående glädje och spänning för många människor. Med snö, is och vårregn och varmare väder kommer potentiella problem att titta fram för ditt tak, såsom att taket börjar läcka efter alla dessa hårda väderlekar. För att hjälpa dig att förhindra detta, tipsar vi Svenska Tak och Puts AB som kan ge dig med ett par underhållnings tips för ditt tak under våren:

Takrännorna

Det enklaste – och bästa – underhållningsregeln för våren är att undersöka utsidan av ditt hem. Börja med takrännorna. Om de är igensatta med skräp och torkade blad, kan du vara säker på att vattnet kommer att finna sin väg under takfoten och orsaka stora skador på ditt tak. Takrännor som ackumuleras smuts och skräp kommer så småningom att kollapsa om de lämnas orörda.

Tak

Som din takläggning Stockholm. detta innebär att taket är mer skört under denna period. Under nästa våg av kraftigt regn, är det troligt att du kommer att se vatten läcker ut från taket och sipprar ner till den lägsta nivån på taket. Återigen kan det ta lite tid innan du ser vattenfläckar som utvecklas på ditt tak, och det är troligt att du måste fråga en professionell takläggare för att hitta källan till läckan och reparera det omedelbart.

Be om professionell hjälp

För många är problemet på dina takrännor eller tak, att söka efter professionell takläggare är det bästa alternativet. Det är där experter som de från Svenska Tak och Puts AB kommer in. Som professionella takläggare i Stockholm, kommer vi att hjälpa dig att begränsa på några problem med ditt tak och ställa allt rätt för dig och din familj. Ber om professionell hjälp innebär att se till att ditt hem blir fjäder underhåll det förtjänar.