Behöver du en plåtslagare i Stockholm?

De senaste årens renoveringsboom i landet har medfört att hantverkarfirmorna har fullt upp. Särskilt i Stockholm, där det också har byggts mycket nytt, har det varit svårt att få tag i hantverkare av olika slag. Detta har tyvärr också medfört att antalet så kallade fuskbyggen har ökat. Så hur vet du om en hantverkare är seriös? Det finns några saker man kan undersöka innan man anlitar någon för att försäkra sig om att man får ett fackmannamässigt utfört arbete.

Stor efterfrågan ökar antalet oseriösa hantverkare

Det är inte konstigt att fler husägare väljer seriösa plåtslagare, då det tråkigt nog finns en del aktörer på marknaden som inte kan leverera ett väl utfört jobb. Likadant är det i många andra branscher, det är brist på seriösa takläggare och det finns också många snickare som inte gör godkända jobb. Det är tungt när felen börjar hopa sig i den nybyggda villan, när vattenläckan är ett faktum i det nyrenoverade badrummet eller när det nylagda taket visade sig vara otätt. Att utsättas för ett fuskbygge kan bli både kostsamt och ledsamt så det är väl värt att göra en bakgrundskoll innan man anlitar någon. En seriös och kunskapsrik plåtslagare är Norrmalms Plåtslageri i Stockholm, ta gärna kontakt med dom.

Det här ska du kolla efter

Ta alltid in offerter från fler än en aktör. På så vis får du en bra jämförelse prismässigt och innehållsmässigt. Du vill att offerten tydligt ska visa vad som ingår och vad som inte ingår i priset. Om någon är rejält mycket billigare en andra så bör du ställa frågan hur det kan komma sig. Du kan också kolla hur företaget har det ekonomiskt och dubbelkolla att de inne har F-skattsedel. Dubbelkolla också deras behörigheter vid VVS- och elarbeten.
Att ta in referenser från tidigare kunder är ofta ett bra sätt att få en bild av hur hantverkaren jobbar och de resultat de levererar. Kontrollera också att företaget har försäkringar som täcker eventuella incidenter. När du väl bestämt dig se till att skriva ett bra avtal, betala aldrig i förskott och behåll alla kvitton och fakturor.

Såhär utför du renoveringen på egen hand

Om du känner att du hellre utför renoveringen själv så tänk på planera arbete noggrant och gör ordentlig research. Det tar en hel del tid och energi att renovera på egen hand och det är viktigt att ditt resultat blir fackmannamässigt utfört så du inte gör ett fuskbygge till dig själv. Det viktigaste är att du inte gör de el- och VVS-arbeten som enligt lag ska utföras av auktoriserade firmor. Försäkringar täcker aldrig skador orsakade av sådana arbeten.