Behöver du en bra takläggare? Dessa sex tips kommer att göra ditt val enklare.

Takläggare som utfört takläggning i Stockholm

Såhär finner du rätt takläggare

Heta tips för takarbete

Att hitta den rätta takläggaren för ditt tak kan vara en utmanande och förvirrande uppgift. Här är en lista över tips för att hjälpa dig att välja rätt takentreprenör och få den bästa servicen för dina pengar.

1. Försäkring är ett måste

Se till att din Götalands Tak, Plåt & Måleriservice har en bra ansvarsförsäkring. Be att få se certifikat och faktiskt kontakta försäkringsgivare för att bekräfta att de är giltiga.

Detta håller alla bud på lika villkor, i vetskap om att en del av kostnaden av taket och den service som ges till dig är skyddad med säkerhet täckning.

2. Välj lokal takläggare

Se till att det företag som du väljer finns till lokalt. Detta innebär att de inte bara arbetar lokalt nu, men har ett etablerat företag och anseende i samhället.

Vi har haft många samtal från kunder som har problem inom standard fem års garanti period. Företaget som de valde att installera deras tak stängd, flyttas eller försvann. Det är väldigt lätt att ge ett papper, men garantin är bara så bra som livslängden och rykte takläggning företaget.

3. Priset är inte allt

Aldrig välja ett företag baserat på pris. Billiga bud pressa ner marknaden och vem som helst med overhead och ordentlig försäkring måste etablera prissättning för att täcka dessa kostnader.

De som gör arbetet på sidan eller bara arbetar från en pick-up kan alltid göra jobbet billigare. Men i det långa loppet, du får vad du betalar för. Kunder som säljs på pris eftersom deras enda kriteriet slutligen hamna spendera mer pengar för att lösa problem, och många av dessa problem skulle ha omfattas av ett utförande garanti från en ansedd etablerad takläggning företag.

4. Undvik dörrknackare

Styra klart på knock-on-the-dörren, “Vi var i ditt närområde” takläggare. Detta är bara bearbetning och försäljning. Välj en takläggare från en remiss eller en skylt i ditt område som har en nöjd kund i den andra änden.

Om du blir kontaktad av denna teknik, ring din agent och be om en rekommendation. De flesta av dessa takläggare kommer att säga att du har stormskador och har du registrerar en avsiktsförklaring. Inte att pressas av kraftfulla taktik. Du behöver aldrig underteckna ett uppsåt brev. Vänta med att se kontrakten och ta din tid att granska.

5. Få en tydlig arbetsbeskrivning

Båda tillhör dig och du bör ha kontroll. Vi föreslår att du inte ger medlen förrän arbetet är färdigt. Se till att du är nöjd med resultatet och att betalningsvillkor diskuterades före jobbet och följs av båda parter.

Se till att du fråga hur länge ett jobb kommer att ta. Du måste ha en klar uppfattning om vilken storlek besättning som de har och en avslutad dag.

6. Kommunikation måste fungera

Har de återvänder dina samtal? Har de skickar den dokumentation som du bad dem att skicka? Har de följa upp? Om svaret är “nej” på dessa frågor, då måste du meddela din oro till representant.

Om de ändå inte kan göra bra, gå bort. Kommunikation är nyckeln till varje företag. Om du inte får vad du behöver på den främre änden när de försöker få ditt företag, vad som kommer att hända när du har begått arbetet för dem?

Hoppas dessa tips hjälper dig att välja rätt takläggare.