Att tänka på när du letar takläggare

Takläggare som utfört takläggning i Stockholm

Hitta rätt takläggare i ditt närområde

Ta in flera offerter

När du letar efter en takläggare, kanske du frågar dig själv hur du kan välja en takläggare som håller tider, kvalitativt material och korrekt utförande av takläggningen. Det skadar inte att ta in flera offerter från lokala takläggare, desto fler desto bättre. En takläggare som kan sin sak brukar titta extra noga, upplysa om eventuella problem som bör åtgärdas utföver det ni har i tanke för att säkerhetställa att det verkligen är tätt, år efter år, takläggare som inte ger er ett annat perspektiv är oftast inte den ni ska anlita för att dom är billiga, det brukar oftast blir mer utgifter då.

Takläggare som känns obekväma ska du oftast inte kontakta igen, gå efter magkänslan. Vilka frågor bör du ställa takarbetarna, och vilka är de röda flaggorna att se upp för? För att vara säker på att du har det mest effektiva mötet möjligt med din professionella takläggare har vi satt hög standard så att du kan välja rätt företag.

Företagen måste leva upp till att vara partner med leverantörerna som i sin tur ställer krav på kunnighet, noggranhet. Certifikat i olika områden för att lägga ett nytt tak och säkerhetskrav på arbetsplatsen. Takläggarna ska även städa efter sig så det enda ni ser skillnaden på är taket. Skulle en takläggare inte uppfylla dessa krav ska ni skicka in en anmälan till oss med bifogad bild. Vi kommer ifrågasätta företaget och skicka e-post till leverantör samt besiktningsman.

Den första och kanske viktigaste punkten är att ta in 1-5 referenser från företaget och ringa dessa, fråga gärna hur bemötendet var, hur arbetet sköttes samt om det uppstod problem, på taket, fakturor, material eller dylikt. Det kan vara avgörande! Du ska helst ta kontakt med första jobbet, det äldsta och se om taket verkligen håller. Du hittar alla rekommenderade företag på vår sajt men du kan även använda sökmotorerna till att hitta rätt takläggare, men vi ser gärna att du hittar den rätta hos oss. Vi ställer krav! Företag som utmärker sig som Trygg Fastighetsrenovering  är med högsta sannolikhet utbildade, certifierade och har många års erfarenhet.

För det andra, kommer du säkert vilja kontrollera om företaget är ackrediterade och har 10 års garanti, det är branschstandard, företag som upprätthåller 5 års garanti bör du verkligen kolla upp omdömen, referenser extra noga, takleverantörer som Benders, Monier erhåller alltid 10 års garanti för att du som kund ska vara trygg år efter år utan besvär. 10 års garanti är till för att täcka “Måndagsexemplar”, så om någon panna skulle brista eller blåsa av taket vid hårt väder så är takläggaren snabbt på plats och repererar detta utan extra kostnad.

Att takläggaren erhåller ett trygghetsansvar och innehar försäkring är verkligen något du ska begära, takläggare Stockholm säkrar dig från någon form av skada som kan slå ditt hem eller taksystem. Om ett oförsäkrat företag inte innehar försäkring kan detta tillbringa extra kostnader för dig som kund där självrisken är hög, då blir eventuell reparation eller takläggning Stockholm något du behöver betala för att ta itu med skadorna på egen hand eller ta in en annan takläggare. Du vill helst inte anlita sama företag som orsakar skador.

En takläggare begär alltid förskot, så om du tillfrågas att betala i förskott så ska du absolut inte göra det, det ska stå skrivet i avtalet att takläggningen ska vara utförd korrekt, all plåt samt måleri ska vara utfört och besktningen ska vara 100% innan du betalar, OBS!

taklaggning