10 Tips för Ditt Tak

Takläggare som utfört takläggning i Stockholm

Här är 10 saker du måste veta om takläckage och hur man rättar till dem på ett säkert sätt.

Tänk Safety First

Tjafsa att försöka hitta en läcka så snart det händer är något som kan sätta dig på sjukhuset. Inblandning på ett tak när det regnar eller täckt med is och snö är inte det perfekta sättet att hitta en läcka. Försöker tillfälligt fixa en läcka kan vara livsfarligt. Om du vill göra det rätt, det finns ingen quick-fix. Bara ta din tid och ha mycket tålamod och noga med att vänta på Moder Natur att ge dig grönt ljus.

Vidta försiktighetsåtgärder

Att vara på ett tak kommer att sätta kroppen i positioner som inte är bekväm eller säker. Se till att bära gummisula skor för att förhindra halka. Också använda en sele och alltid arbeta med en kompis.

Spraya taket

Använd trädgårdsslang på taket för att hitta läckan
Ta en trädgårdsslang och gå upp till taket och börjar spruta på olika platser för att hitta läckan. Vänta om det är vintertid eftersom det inte är säkert att köra vatten på taket när det fryser ut.

Hålla rännan ren

vanlig orsak till taket läcker är igensatta hängrännor
En av de vanligaste områdena och orsaker till taket läcker är igensatta hängrännor. Rännor som inte har rengjorts kan få vattnet att bygga upp vid regn.

Undvik hussvamp

Hussvamp kan leda till våt tak
Torr röta är inte relaterad till någon typ av vattenskador, men bristande ventilation. Om ett tak reparation är rätt i mitten av taket, det finns en chans att plywood kan försämras. Taket kommer faktiskt sag in och orsaka taket bältros att få spröda, spricka och läcka sedan. Förhindra torr röta består av att installera en ås utlopp, som endast kommer att fungera om det finns en bjälklaget ventil. Hål måste borras genom bjälklaget ventilerna så kall luft kommer in genom botten och skjuter den varma luften ut genom toppen.

Förhindra Ice Ansamling

förhindra isbildning
På vintern har is inga problem att bygga upp under taket membran, bältros och hängrännor. Isen bygger upp igen när den når väggen linje där huset värms upp och det skapar en inre dropp. Korrekt ventilation, regn och is sköldar tillsammans med att installera en droppkant hjälper till att förhindra detta problem.

Fix Roof Boots

Se till att taket stövlar sitter stadigt
Blinkande, takläggning, is dämpning och takfönster är alla uppenbara platser för eventuella läckor. En sak som folk ofta missar är gummistövlar. Det är där taket staketet kommer upp att du hittar tak stövlar. Om de torkar upp de kommer att orsaka stora läckor. Det är en quick fix, köpa ett nytt tak boot i en lokal järnaffär. Du kanske måste ta bort en del av bältros, lägga en bättre tjära under den och lägger tillbaka den på plats.

Inspektera takmaterial

Sprickor kan leda till stora tak katastrofer
Ibland bältros är felaktig och kommer att börja spricka efter att de har spikas. Felaktig installation med naglar och bältros kan också spela en stor roll i läckage. Naglar kan spikas för lågt och det kommer att börja trycka tillbaka upp. Se till att alltid kontrollera varan innan du hämtar på taket.

Kolla dalarna

Dalar är mycket vanliga platser för läckor
En dal är där skärningspunkten mellan två tak kommer tillsammans. Det kallas också åsen, vilket återigen är där två tak möts på toppen. Dalar är mycket vanliga platser för läckor eftersom det är där vattnet från hela taket går till och det kommer att börja sloshing fram och tillbaka.

Eliminera läckor

Ibland läckor finns i tvåor och treor
Det är viktigt att inte bli avskräckt när en läcka inte kan hittas. Det är en process för eliminering. Du har täckt ett område, installerat bältros tillbaka och förseglade det vattentät så åtminstone ett ställe elimineras. Nu kan du prova andra områden.